بازدید علمی از منطقه باستان شناسی ریوی
به منظور آشنایی هرچه بیشتر نخبگان، استعدادهای برتر و مخترعان استان با مناطق علمی تاریخی کشور، بازدیدی یک روزه از منطقه باستان شناسی ریوی از توابع شهرستان آشخانه برگزار شد.
در این اردو که 11 نفر از نخبگان و مستعدان برتر در آن حضور داشتند، با همراهی کارشناس آثار باستانی، منطقه باستان شناسی ریوی به تفضیل برای شرکت کنندگان توضیح داده شد. بخشی از توضیحات باستان شناس به شرح ذیل است:
محوطه باستانی ریوی که 110 هکتار گستره دارد، به عنوان قدیمیترین استقرارگاه انسان در شمال شرق کشور است که قدمت آن با توجه به شواهد تاریخی به 3 هزار و 700 سال و عصر مفرغ باز میگردد. این شهر در قلب حکومت هخامنشی آن دوره که از چین تا یونان امتداد داشت کشف شده است و آثاری از امپراتوریهای هخامنشی، ساسانی و اشکانی و حتی عهد مفرغ دارد.
در کاوشهای انجام شده تالاری با پایه ستونی سنگی کشف شده که طبق یافته ها، این تالار عبادتگاه بوده است و علاوه بر این عبادتگاه، اتاق ها، پایه ستونهای سنگی و دیگر اشیاء و بقایایی کشف شده که شواهد معماری و باستان شناسی آن خاصه دوره هخامنشیان است.
از سال ۹۱ به منظور حفاظت از این منطقه تیم حفاظتی مستقر شد و از سوی دیگر با مشارکت آلمان فعالیتهای کاوش در این منطقه انجام شده و طی چند فصل دیگر نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
با توجه به اهمیت باستان شناسی این آثار در کاوشهای سال جاری هم مطالعات بر روی این سه نقطه متمرکز بود که منجر به شناخت بخش زیادی از جزئیات معماری بناهای مربوط به دوران هخامنشی و اشکانی و وضعیت گورستان عصر مفرغ محوطه شد.
بر اساس این پژوهشها از دوران اشکانی و ساسانی نیز شواهد معماری و باستان شناسی مختلفی در محوطه ریوی بدست آمده است که نشان از توالی استقراری پس از دوران هخامنشی در محوطه ریوی است.
شایان ذکر است تپه ریوی در تاریخ ۲۳ فروردین سال ۱۳۴۶ با شماره ۷۲۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
پس از بازدید از منطقه باستان شناسی، شرکت کنندگان از گلخانه کاشت گیاهان دارویی در منطقه نیز بازدیدی داشتند و با ظرفیت گیاهان دارویی منطقه و نحوه کسب درآمد از طریق پرورش گیاهان دارویی آشنا شدند.