حضور رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در دانشگاه بجنورد
دکتر نصرت الله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، با حضور در این دانشگاه، با اعضای هیئت علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی خراسان شمالی دیدار و گفتگو نمود.
در ابتدای این آیین، دکتر احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد، ضمن عرض خیرمقدم اظهار داشت: امیدواریم حضور رئیس محترم صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، منشا برکات علمی و فناوری و گشایشگر پدیده ی بنیادین پژوهش در خراسان شمالی باشد.
وی افزود: استان خراسان شمالی در سال ۱۳۸۳ تاسیس گردید که بسیاری از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی هم زمان با این اتفاق، متولد شدند و موسساتی هم که قدمت بیشتری دارند؛ در این بازه ی زمانی ، توسعه و پیشرفت داشته اند.
دکتر احمد محقر، ادامه داد: با عنایت به جوان بودن خراسان شمالی و اکثر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان، از نظر تاسیس و توسعه، لزوم توجه بیشتر به حوزه های مختلف از جمله مقوله ی پژوهش کاملا محسوس است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در این مراسم گفت: با وجود آن که دانشگاه ما جوان است اما رتبه علمی آن از بسیاری دانشگاه های علوم پزشکی بالاتر می باشد .
دکتر علی حق بین افزود: این دانشگاه از دیگر دانشگاه های تیپ ١، ٢و ٣ پیشی گرفته است و محققین جوان ما در جبهه علم خیلی خوب کار کرده اند.
در ادامه دکتر نصرت الله ضرغام ، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، اظهار کرد: در راستای حمایت از علم، تحقیق و پژوهش، محققان این رشته ها را شناسایی و علاوه بر حمایت های معنوی در مدت ۱۰ سال هر سال ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون ریال به آن ها کمک خواهد شد.
وی گفت: در صورت تشکیل تیم های جداگانه تحقیقی از این تیم ها هم حمایت مالی خواهد شد.
دکتر ضرغام ادامه داد: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ( بنیاد ملی علم ایران) در سال ۸۲ با تصویب اساسنامه آن توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاسیس شده است.
وی هدف از تاسیس صندوق را، شکوفایی امور تحقیقاتی در راستای گسترش مرزهای علم و فناوری و بهره مند شدن مردم از نتایج آن ها ، از طریق ارائه کمک ها و خدمات حمایتی مادی و معنوی به پژوهشگران و فناوران عنوان کرد.
وی اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۷۰ درصد محققان و اساتید ایرانی با این صندوق در ارتباط هستند.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ماموریت این صندوق را مدیریت، توانمند سازی و حمایت از تحقیقات به منظور تولید دانش و فناوری راهبردی در جهت تحقق جهان پایدار با اتکا به مبنای معرفتی و سرمایه های علمی داخلی و خارجی عنوان کرد.
وی افزود: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور برای حمایت از طرح های پژوهشی که به صورت گروهی اجرا شوند، میان رشته ای و یا فرارشته ای باشند، با همکاری مراکز علمی داخل و خارج از کشور تعریف و اجرا شوند و در راستای گسترش مرزهای دانش، اثر گذاری بر جامعه، حل مشکلات کشور و استفاده از مزیت های کشور در جهت تولید ثروت و دانش افزایی باشند حمایت خواهد کرد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از طرح های پسا دکتری در دو شکل ملی و بینالمللی حمایت می کند.
وی حمایت از برگزاری رویدادهای علمی، دیپلماسی علمی، ثبت بین المللی اختراعات، مرکز توسعه نو آوری، پژوهانه، سینرژی گرنت، رساله های دانشجویان دکتری از دیگر فعالیت های صندوق عنوان کرد.
این آیین با پرسش و پاسخ حاضرین و امضای تفاهم نامه ی همکاری به پایان رسید./