بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/05/26 - 00:17
  • - تعداد بازدید: 296
  • - تعداد بازدیدکننده: 207
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارگاه آشنایی با حکیم سهروردی برگزار شد.

به همت بنیاد نخبگان استان کارگاه آموزشی آشنایی با حکیم سهروردی، حکیم و دانشمند بنام ایرانی، برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/n-khorasan/sdh.png

در این کارگاه که به مدت دوساعت و با حضور جمعی از دانشجویان برتر دانشگاه های استان برگزار شد، جناب آقای دکتر منفردی راز، معاون اسبق آموزشی پژوهش دانشگاه فرهنگیان و مدرس کارگاه، به معرفی ابعاد مختلف زندگی این حکیم بزرگ ایرانی پرداخت. مهمترین موارد ذکر شده در کارگاه به شرح زیر است:


دکتر منفردی راز در ابتدا به معرفی حکیم سهروردی پرداخت و گفت: شیخ شهاب الدین سهروردی در سال533 شمسی در قریه سهرورد زنجان به دنیا آمد. وی حکمت و اصول فقه را نزد مجدالدین جیلی استاد فخر رازی در مراغه آموخت و در علوم حکمی و فلسفی سرآمد شد. سهروردی پس از تکمیل تحصیلات به اصفهان رفت تا نزد ظهیرالدین فارسی، علم منطق را بیاموزد. او در همین شهر بود که برای نخستین بار با افکار ابن سینا آشنا شد و پس از مدتی تسلط خاصی بر آن پیدا کرد. وی پس از اتمام تحصیلات رو به عرفان و سلوک معنوی آورد و به سفر در داخل ایران پرداخت و از بسیاری از مشایخ تصوف دیدن کرد و بسیار مجذوب آنان شد.


شیخ در جریان سفرهایش مدتی با جماعت صوفیه هم کلام شد و به مجاهدت نفس و ریاضت مشغول شد.


در همین دوره بود که به راه تصوف افتاد و دوره‌های درازی را به اعتکاف و عبادت و تامل گذراند.


شیخ همیشه در بیان مسائل، به خصوص احکام و مسائل مربوط به دین بی‌باک بود و همین صراحت بیان او بود که سرانجام فقهای قشری عامه علیه او شوریدند، او را مرتد خوانده و سخنانش را خلاف اصول دین دانستند. این کینه و عناد تا جایی رسید که ملک ظاهر (پسر ایوبی)را تشویق به قتل او کردند. اما ملک ظاهر نمی‌پذیرفت و به خواست آنان توجهی نمی کرد.


سرانجام به دستاویز آن که وی سخنانی برخلاف اصول دین می‌گوید، از ملک ظاهر خواستند که او را به قتل برساند، و چون وی از اجابت خواسته آن‌ها خودداری کرد، به صلاح الدین ایوبی شکایت بردند. متعصبان او را به الحاد متهم کردند و علمای حلب خون او را مباح شمردند (اتهام او معاندت با شرایع آسمانی اعلام شد).


صلاح‌الدین که به تازگی سوریه را از دست صلیبیان بیرون آورده بود و برای حفظ اعتبار خود به تأیید علمای دین احتیاج داشت، ناچار در برابر درخواست ایشان تسلیم شد.


به همین دلیل، پسرش ملک ظاهر تحت فشار قرار گرفت و ناگزیر سهروردی را در ۵ رجب ۵۸۷ هجری قمری به زندان افکند و شیخ همان‌جا از دنیا رفت"احنمالاً ازگرسنگی و عدم توجه"جنازه‌ شیخ را در روز جمعه آخر ذی‌الحجه سال 587 قمری از زندان بیرون آوردند، وی در هنگام مرگ، ۳۸ سال داشت و مزار ایشان در مسجد امام سهرودی شهر حلب می‌باشد. از سهروردی در طول عمر کوتاه خود حدود 50 کتاب و رساله به یادگار مانده است. آثار او به طرز شگفتی از نظر فصاحت و بلاغت تحسین شده و دارای نثری پخته و قوی است.


برخی آثار سهروردی عبارتند از:


 


کتاب بزرگ تعلیمی و نظری


 رساله های کوتاه به فارسی و عربی


حکایت رمزی


تحریرها و تحصیل ها


دعاها و مناجات نامه ها


 


در  پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 140408
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم