کارگاه مولفه های سبک زندگی اسلامی در سیره منتظران موعود برگزار شد
در راستای تحلیل و بررسی چگونگی سبک زندگی منتظران موعود، کارگاهی با عنوان مولفه های سبک زندگی اسلامی در سیره منتظران موعود با ارائه سرکار خانم دکتر معصومه شیردل، دکترای علوم قرآن و حدیث و مدرس دانشگاه، برگزار شد.
کارگاه با قرائت آیه ای از قرآن مجید آغاز شد: « «و نرید أنْ نمنّ على الّذین اسْتضْعفوا فی الْأرْض و نجْعلهمْ أئمّةً و نجْعلهم الْوارثین»
در ادامه شیردل به مفهوم شناسی موضوع کارگاه پرداخت و گفت: در واقع، سبک زندگی مجموعه ای از عملکردهاست که بر اساس بینش ما به زندگی شکل می گیرد و فرد با بهرهگیری از آنها روایت خاصی از هویت شخصی خود را در برابر دیگران، مجسم میسازد. اما تعریفی مختصر از «سبک زندگی اسلامی» را میتوان اینگونه بیان کرد: مقصود کنش و رفتار مطابق با آموزه های اسلامی است؛ به طوری که منش اسلامی در وجود فرد به عنوان یک نظام معنایی پدیدار شده و در همه شئونات، رفتار و کردار مسلمانان نمود یابد.
وی ادامه داد: از جمله کاربردهای سبک زندگی در فضای فرهنگی و مذهبی، در نسبت آن با مهدویت پدید آمده است= سبک زندگی منتظرانه / سبک زندگی زمینه ساز ظهور / سبک زندگی مهدوی.
شیردل در ادامه به بیان مفهوم والای انتظار پرداخت و گفت: انتظار، حالتی است از ترکیب ایمان و اعتقاد به مبانی دین و ولایت امام زمان، شوق و علاقه به ظهور و حکومت و زیست و همراهی با اهل بیت علیهم السلام که در وجود انسان شعله می کشد و انواع دگرگونیها را در حالت قلبی، اندیشه و آمال انسانی، رفتار فردی و تلاش اجتماعی انسان، ایجاد می نماید. انتظار فرج به معنای چشم به راهی قیام حضرت قائم (عج) توأم با جهاد و تلاش برای آمادگی فردی و زمینه سازی اجتماعی جهت پذیرش و شرکت در بزرگترین حماسه تاریخی نبرد حق علیه باطل به رهبری امام زمان(عج) است.
و سپس به بررسی انواع فعالیت هایی ک میتوان به عنوان یک منتظر از ابعاد مختلف فردی و اجتماعی در زمان غیبت انجام داد، پرداخت.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
نظر دهید