برگزاری دوره آموزشی آشنایی با صنایع دستی جهت ایجاد اشتغال در مناطق کمتربرخوردار شیروان در قالب اردوی جهادی
در راستای آشنایی مردم مناطق محروم استان با ظرفیت های صنایع دستی و تکنولوژی های نوین در این صنعت، کارگاه یک روزه بهبود صنایع دستی با استفاده از ظرفیت منطقه منطقه برگزار شد.
در این کارگاه که با تدریس آقای مهندس باغدار، کارشناس مسئول ارتباط با صنعت دانشگاه بجنورد، برگزار شد، به بررسی ظرفیت های صنایع دستی منطقه و نقش آن در کارآفرینی پرداخته شد.
باغدار در ابتدای کارگاه گفت: تنوع شرایط اقلیمی و آب و هوایی و وجود آداب، رسوم و سنن گوناگون و متفاوت در مناطق مختلف می تواند در پدید آوردن صنایع دستی متنوع با نگاره ها و نقوش جالب و پرتنوع مؤثر باشد. علاقهی ذاتی ایرانیان به هنر، به ویژه به هنرهای بومی و سنتی، می تواند یا زمینه ساز تولید و یا عامل مؤثری برای تقاضای خرید آثار باشد.
وی ادامه داد: در بررسی تحولات صنایع دستی در سطح جهان، با توسعهی روز افزون آن در نیمهی دوم قرن بیستم مواجه می شویم. این پیشرفت ها باعث شده تکنولوژی های جدید نیز به کمک طراحان صنایع دستی بیاید.
باغدار ضمن اشاره به این به این واقعیت که ممالک در حال توسعه اکثراً دارای فرهنگ و تمدن کهن و قدیمی بوده و از صنایع دستی پر پیشینه ای هم برخوردارند گفت به خوبی احساس می شود که روز به روز بر فاصلهی این کشورها با کشورهای پیشرفته افزوده می شود، در نتیجه کوشش بر این است که از امکانات بالقوهی موجود خود برای پر کردن لااقل بخشی از این فاصله استفاده کنیم و برخی از کشورهای در حال توسعه به ویژه از نیمهی دوم قرن بیستم میلادی صنایع دستی را به عنوان یک رشتهی مکمل در اقتصاد خود مورد حمایت و تقویت قرار دادند و از این رهگذر به نتایج مطلوبی دست یافتند.
وی در ادامه به بررسی اثرات اقتصادی و اجتماعی صنایع دستی پرداخت و گفت بدون تردید یکی از دلایل مهم در توجیه جنبههای مثبت صنایع دستی مربوط به اثرات آن در مبارزه با انواع بیکاری است. در تعداد زیادی از روستاها، کشاورزان و خانواده شان با پرداختن به صنایع دستی و تولید محصولاتی نظیر قالی، گلیم، رودوزی، پارچههای دست بافت، سفال، حصیر و ... به درآمد جنبی قابل توجهی دست یافته اند و همین امر عامل مهمی در جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها بوده است. افزون بر آن در برخی از مناطق (نظیر مناطق کویری) به سبب فقدان امکانات کشاورزی و یا فعالیتهای صنعتی به صورت جدید، صنایع دستی و خانگی می تواند مهمترین منبع کار و اشتغال باشد. حال اگر در تمام این فعالیت ها اندکی نقش ماشین آلات را نیز پررنگ کنیم قطعا بازدهی کار به شدت افزایش خواهد یافت.
باغدار ادامه داد: از دیگر اثرات اقتصادی صنایع دستی می توان به نقش صنایع دستی در ازدیاد درآمد سرانه، نقش صنایع دستی در تولید ملی و نقش آن در توسعهی صادرات اشاره کرد.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و هدایایی به شرکت کنندگان تقدیم شد.
نظر دهید