برگزاری نشست با اولیا و مربیان منطقه محروم راز و جرگلان با محوریت ایجاد انگیزه در دانش آموزان در قالب اردوی جهادی
در راستای گسترش فرهنگ نخبه پروری در مناطق کمتربرخوردار استان، اردوی علمی- جهادی با موضوع ایجاد انگیزه در دانش آموزان در شهرستان راز، به همت بنیاد نخبگان استان برگزار شد.
در این جلسه ی 4 ساعته، سالار پوربرات، رئیس مرکز نوآوری دانشگاه علوم پزشکی، به تبیین مفاهیم صحیح ایجاد انگیزه در دانش آموزان پرداخت. اهم موارد ذکر شده در کارگاه به شرح زیر بود:
انگیزه تاثیر مستقیمی روی تلاش برای رسیدن به اهداف مشخص دارد. افراد با انگیزه همیشه اهداف را برای خود ترسیم کرده و برای رسیدن به آن تلاش می کنند. انگیزه بر انتخاب دانش آموزان تاثیر گذاشته و کمک می کند تا همیشه بهترین انتخاب را داشته باشند.
انگیزه باعث میشود تلاش و انرژی دانش آموز افزایش یابد. افرادی که انگیزه لازم را دارند برای انجام سخت تریم تکالیف هم مختلف هستند و از ای کار خسته نمی شوند.
انگیزه است که شروع یک کار و ادامه دادن آن را ممکن می کند. اگر انگیزه نباشد دانش آموز نمی تواند کاری را شروع و به ثمر برساند و تمام کارها نیمه تمام می ماند.
انگیزه فرآیندهای شناختی را بهبود میدهد. این بدین معنی است که دانش آموزان با انگیزه همیشه توجه بیشتری به درس دارند و سعی می کنند درس را سریع تر بفهمند. پردازش اطلاعات در این افراد قوی بوده و هوش خوبی دارند چون روی درس تمرکز می کنند.
انگیزه است که تعیین میکند کدام نتایج مشوق و کدامها تنبیهکننده هستند. دانش آموزان با انگیزه همیشه به دنبال نمره 20 هستند چون تنها با آن خوشحال می شوند و اگر این نمره را دریافت نکنند ناراحت می شوند.
در نهایت، انگیزه باعث میشود عملکرد دانش آموزان بهبود یابد. دانش آموز باید انگیزه بیشتری سطح تلاش و پشتکار را دارد.
راهکارهایی برای ایجاد انگیزه:
فضای مطالعه و یادگیری را تغییر دهید.
ارتباطات باز و صمیمانه را تشویق کنید.
بر روی علایق کودکان تمرکز کنید.
انواع مختلفی از سبک های یادگیری را به آن ها معرفی و تشویق کنید.
خودتان نسبت به یادگیری اشتیاق نشان دهید.
یادگیری را با بازی جذاب تر کنید.
بر روی هر آنچه که می آموزند نه بر روی عملکرد آن ها.
موفقیت ها را شناسایی کرده و جشن بگیرید.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و به دانش آموزان شرکت کننده هدایایی اهدا شد.
نظر دهید