معاون توسعه بنیاد ملی نخبگان:
به دنبال ایجاد دیدگاه تحولی در حوزه نخبگان هستیم
فرشاد سلیمانی معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: امسال حضرت آقا تاکید داشتند که باید یک دیدگاه تحولی در حوزه نخبگان رخ دهد و ما هم این موضوع را دنبال میکنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ فرشاد سلیمانی معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان گفت: دیدار سالانه نخبگان با حضرت آقا یکی از دیدارهایی است که بهرغم مشکلات کشور مانند کرونا، همواره برپا شده است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در دوران کرونا اصرار داشتند حتما دیدارشان با نخبگان به صورت سالانه برگزار شود، گفت: به این دلیل خودشان در سخنرانی های متعددی باورشان به بحث نخبگان را عنوان کردند و طی جمله معروفی می گویند (من عمیقا نخبه باور هستم). به همین دلیل این دیدار همیشه هم برای خود ایشان و هم جامعه نخبگانی اهمیت داشته است.
به گفته معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان، هر سال در این دیدار خط مشی خودمان را برای سال آتی از نکته نظرات ایشان می گرفتیم.
وی تصریح کرد: امسال به فراخور اینکه سال دوم دولت است انتظار بر این بود اقداماتی که دولت در حوزه های علمی فناوری و نخبگانی شروع کرده مطرح شود و ایشان نکاتشان در این خصوص را مطرح کنند.
«همه دستگاه ها با نخبگان هماهنگ باشند»
وی گفت: امسال 7 نفر از نخبگان در موضوعات مختلف و نخبگانی و ... صحبت کردند. حضرت آقا در یک جمله کلی فرمودند اینها همه قابل پیگیری است و قبلا دستور داده ام همه دستگاه ها با نخبگان هماهنگ باشند و مواردشان را در نظر بگیرند و اجرایی کنند.
سلیمانی درباره موارد مطرح شده گفت: نکات مختلف از جمله هوش مصنوعی، ورود به فناوری های نوین، ضرورت پرداخت به زنجیره های ارزش، ضرورت پرداخت به حمایت از نخبگان، ورودشان به بحث های ملی و منطقه ای، تصمیمگیری ها و سیاست گذاری ها در سخنان نخبگان بود که در حضور حضرت آقا مطرح شد.
وی اضافه کرد: عملا چندین سال است که این نکات تکرار می شود و حضرت آقا هم تاکید دارند حتما در دستگاه های مختلف اجرا شود.
سلیمانی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان هم عملا مسئول پیگیری این سیاست ها در دستگاه های مختلف است، گفت: روسای بنیاد نخبگان و عضو شوراهای برنامه ریزی استان ها از نخبگان انتخاب شده اند و بعد از انقلاب این اولین بار بود چنین اتفاقی می افتاد. این نشان می دهد که دولت هم به نظرات نخبگان در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها اهمیت می دهد. حضرت آقا در این باره باز هم مطرح کردند این مورد فقط برای اکنون نیست و تاکید بر این است و به قوت هم پای این ایستاده اند.
جهش علمی و اقتدار علمی در دنیا
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: نکته جالبی که ایشان امسال مطرح کردند، علوم جدید بود؛ اولین بار این که این تاکید انجام می شد و ما برای اینکه جهش علمی و اقتدار علمی در دنیا داشته باشیم ضروری است که به علوم جدید ورود کنیم؛ قاعدتا کسی جز نخبگان و استعدادهای برتر نمی توانند به این حوزه ها وارد شوند چرا که حوزه خاصی است که نیاز به مداقه، توان و استعداد بالایی دارد.
سلیمانی تاکید کرد: خوشبختانه قبل از اینکه این دیدار برگزار شود و حتی خودمان هم مطلع نبودیم این تاکید از سوی حضرت آقا خواهد بود، راه اندازی مرکز آفرینش های علمی را در بنیاد نخبگان پیش بینی کرده بودیم.
وی ادامه داد: به زودی این مرکز بهره برداری خواهد شد و کارش را شروع خواهد کرد. به دنبال این هستیم نخبگان را در علوم جدید درگیر کنیم یعنی مواردی که قبلا وجود نداشته و الان شروع می کنیم و این باعث اقتدار شود و ما پرچمدار در دنیا باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا به واسطه منویات رهبر معظم انقلاب به این امور سرعت داده می شود، گفت: نگرش مقام معظم رهبری در این موضوع خیلی عالی و بلند مرتبه است و ایشان به هیچ حدی از پیشرفت علمی قانع نیستند.
برای پیشرو بودن باید خودمان خلق کنیم
وی افزود: چند سال پیش ایشان بحث سرعت جهش علمی و سرعت علم را تاکید کرده بودند که بله عالی هستیم و حتی یکی، دو سال رتبه اول را در کل دنیا داشتیم اما ایشان می فرمایند این درست که رشد علمی این سال ها اتفاق افتاده ولی ما هنوز برتری علمی در دنیا نداریم و برای اینکه برتری علمی داشته باشیم باید پیشرو باشیم. برای پیشرو بودن باید خودمان خلق کنیم.
سلیمانی ادامه داد: ایشان در دوره قبل این مثال را زدند که یک فردی (نیوتن) جاذبه را کشف می کند نوعی هدایت الهی است و این هدایت مشمول استعدادها و نخبگان می شود و این نخبگان هستند که چنین هدایتی را از سوی خدا دریافت می کنند. باید این را قدر بدانیم و به سمت آفرینش های علمی سوق یابیم تا آفرینش علوم جدید اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه موردی که مقام معظم رهبری امسال تاکید کردند و پرونده اش را در کشور بستند بحث (ضرورت مقاله محوری در بحث ارتقا اساتید) بود، گفت: اساتید به عنوان بخشی از جامعه نخبگانی ما و البته خودشان که در نخبه پروری نقش دارند چندین سال این موضوع را در زمان های مختلف عنوان می کردند که نباید به بحث مقاله به عنوان موضوع وتو کننده و موضوعی که اساتید را به آن گره زده ایم پرداخته شود.
سلیمانی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه سیاست دولت ها این نبود و در دولت آقای رئیسی هم این موضوع مبتلابه بود؛ برخی اساتید دانشگاه ها که خودشان در این فضا و درگیر این سیاست ها بودند تاکید داشتند مقاله خوب است و حتما باید به آن پرداخته شود اما امسال حضرت آقا در این دیدار فرمودند مقاله محوری و تولید مقاله به هیچ عنوان نباید به ارتقا اساتید گره زده شود و باید به سمت حل مساله برویم.
کسی که لیاقت دارد در نردبان نخبگانی ترقی و مسائل کشور را حل میکند
سلیمانی خاطرنشان کرد: کسی که لیاقت دارد در نردبان نخبگانی ترقی و مسائل کشور را حل می کند؛ این موضوع فصل الخطاب است. باید این موضوع در کشور به خصوص مقامات وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان نصب العین کنیم و به این سمت برویم که اساتید درگیر حل مسئله شوند.
وی تاکید کرد: اساتید از این طریق علاوه بر تولید مقاله ارتقا می یابند؛ البته مقاله خروجی کارهای علمی است و کسی منکر آن نیست؛ نباید هدف را تولید مقاله بگذاریم و الان این آسیب در جامعه علمی کشورمان دیده می شود.
سلیمانی درباره موضوع جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی در این دیدار گفت: دقیقا به این سیاست و برنامه اشاره نشد؛ اما بنیاد ملی نخبگان از سال گذشته این برنامه را داشته و دارد؛ امسال هم مجوز استخدام ۵ هزار نخبه را در دستگاه های اجرایی اخذ کرده ایم.
وی گفت: به صورت کلی حضرت آقا اصرار دارند از ظرفیت نخبگان در دستگاه های اجرایی، کشور و دولت استفاده شود و همیشه این موضوع مورد تاکید ایشان بوده است.
ضرروت حمایت دستگاههای اجرایی از نخبگان
معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در ابتدای سال یک فراخوان برای جذب هزار نخبه بود که در حال طی مراحل است، گفت: فراخوان جدیدی هم منتشر خواهد شد که برای جذب ۴ هزار نخبه در دستگاههای دولتی است. دولت و رئیس جمهور موافقت کرده اند و بودجه آن را سازمان برنامه اختصاص داده است.
وی گفت: سازمان اداری و استخدامی همکاری می کند، هر چند چون ابتدای طرح است نواقصی وجود دارد اما ما هم به جد دنبال می کنیم که حل شود.
سلیمانی تاکید کرد: اگر این اتفاق بیفتد می توانیم انتظار داشته باشیم بعدها در بهره وری و بهبود فرآیندها دستگاه های اجرایی اتفاقات مثبتی رخ دهد چرا که این افراد نخبه و درجه یک هستند که وارد بدنه می شوند و ان شاءالله خود دستگاه ها و وزارتخانه ها و بدنه اجرایی اگر حمایت و استقبال کنند شاهد نتایج خوبی باشیم.
سلیمانی گفت: امسال حضرت آقا تاکید داشتند که باید یک دیدگاه تحولی در حوزه نخبگان رخ دهد و ما هم این موضوع را دنبال می کنیم.
منبع: آنا
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید