مراسم تقدیر از رتبه های برتر کنکور سراسری، مدال آوران المپیادهای علمی کشوری
به همت بنیاد نخبگان استان مراسم تقدیر از رتبه های برتر کنکور سراسری، مدال آوران المپیادهای علمی کشوری، پژوهشگران برتر بنیاد نخبگان استان و برندگان جوایز تحصیلی برگزار شد.
در این مراسم که با حضور جمعی از نخبگان و استعداد های برتر استان، دانش آموزان و دانشجویان ممتاز دانشگاه ها، مسئولان دستگاه های اجرایی و روسای دانشگاه ها برگزار شد، معاون هماهنگی توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی بر تقویت هویت ملی و آرمانخواهی در جامعه نخبگان استان تاکید کرد.
دکتر علی بیگ زاده در این مراسم اظهار داشت: برای پیمودن راه توسعه و پیشرفت یک اجتماع نیاز به منابع مالی، فیزیکی و انسانی داریم.
بیگ زاده افزود: در عصر جدید منابع انسانی متخصص و متعهد به عنوان مهمترین عنصر برای پیشرفت و توسعه یک کشور مورد توجه می باشد که به طور طبیعی نخبگان، دانشمندان و افراد برجسته در واقع همان نیروهای متعهد و متخصص می باشند.
وی گفت: افرادی که در حوزه سیاست گذاری کار میکنند باید شرایطی برای تعامل دو جانبه بین نخبگان و نظام مدیریتی جامعه ایجاد کنند.
بیگ زاده با بیان اینکه سیاست استان حمایت از نخبگان است، تصریح کرد: در استان خراسان شمالی جلسات مشترکی بین حوزه دانشگاه و مدیران اجرایی برگزار میشوند و از نخبگان خواسته می شود در زمینههای مختلف ایده های اجرایی برای حل مشکلات ارائه کنند.
وی افزود: بستری فراهم شود که نخبگان به خارج از مرز ایران نروند و هویت ملی و آرمانخواهی در نخبگان تقویت شود چرا که یکی از برنامههای دشمنان این مرز و بوم آرمان زدایی در جامعه نخبگان است.
بیگ زاده تاکید کرد: نخبگان نباید تنها در فضای تخصصی علمی خود غرق شوند بلکه باید همچنین به مباحث و مشکلات اجتماعی و فرهنگی توجه کنند و از قابلیت های علمی و تخصصی خود برای توسعه و خدمت به استان استفاده کنند.
رییس بنیاد نخبگان خراسان شمالی نیز در این آیین گفت: زمانی نخبگان علمی در جامعه اثرگذار خواهند بود که مدیران اجرایی کشور و استان آنان را در دستگاه ها به کارگیری کنند.
دکتر محمود بخشی، هدف این بنیاد را شناسایی استعدادهای برتر، حمایت و هدایت نخبگان جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: اگرچه فعالیت های این بنیاد در قالب حمایت های آموزشی، پژوهشی و فرصت های مطالعاتی برای نخبگان صورت می گیرد ولی بیشتر این حمایت ها ماهیتی تشویقی دارد که صرفا برای کاهش دغدغه نخبگان است.
وی افزود: اثرگذاری نخبگان در جامعه، زمانی نمود پیدا می کند که نخبگان در قالب مشاوران علمی در کنار مدیران دستگاه های اجرایی حضور داشته باشند، به تعبیری مدیران اجرایی روند جذب و حضور نخبگان را در دستگاه های خود فراهم سازند.
وی با تاکید بر اینکه قانون و آیین نامه های مشخصی در کشور برای تاسیس شرکت های دانش بنیان توسط نخبگان علمی وجود ندارد، گفت: روند اخذ مجوز تاسیس شرکت های دانش بنیان در کشور بر خلاف نظام های اروپایی که در فرصتی بسیار کوتاه صورت می گیرد، درگیر بوروکراسی عریض و طویل اداری شده است.
بخشی افزود: دستگاه های اجرایی در صورت حمایت از نخبگان کشور، متاسفانه در حوزه پژوهش منابع مالی اندکی دارند که در این مسیر باید از ظرفیت سازمان اوقاف و امور خیریه برای فرهنگ سازی فعالیت های خیرخواهانه در حوزه علم و فناوری استفاده کرد.
دکتر سجادی، عضو هیئت علمی دانشگاه بجنورد و برنده جایزه شهید کاظمی آشتیانی و شهید چمران، به نمایندگی از جامعه نخبگان مشکلات این قشر را به سه دسته کلی تقسیم کرد: اقتصادی، علمی و فرهنگی، اجتماعی و سیاسی.
ایشان در بخش اقتصادی؛ مهمترین مشکل را عدم امنیت شغلی و نبود فرصتهای شغلی مناسب و نبود سرمایه گذار، در بخش علمی و فرهنگی؛ فقدان حمایت مالی مناسب از تحقیقات و اکتشافات، کمبود امکانات پژوهشی و بودجههای تحقیقاتی، مدیریت غیر علمی کشور و استان، توزیع ناکافی امتیازات و فرصتهای آموزشی و در بخش اجتماعی و سیاسی؛ عدم مشارکت متخصصان و نخبگان در تصمیمات، عدم رفاه فراگیر و کارآمد، ملاک بودن رابطه به جای ضابطه، ممانعت بروکراسی از فعالیتهای علمی و عدم شایسته سالاری دانست.
در پایان این مراسم با اهدا لوح تقدیر و جوایز نقدی از رتبه های برتر کنکور سراسری، مدال آوران المپیادهای علمی کشوری، پژوهشگران برتر بنیاد نخبگان استان و برندگان جوایز تحصیلی تقدیر به عمل آمد.