نشست مجازی تحلیل کتاب ناتور دشت
در راستای اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، نشست مجازی تحلیل کتاب ناتور دشت با همکاری مجمتع آموزش عالی اسفراین برگزار شد.
آقای علیرضا برزگر، نویسنده و کارشناس تولید محتوا و برنده چندین جایزه ی معتبر ادبی، در این نشست عهده دار تحلیل کتاب بودند:
موقعیت این رمان در پنسی، یکی از مدارس شبانه روزی متعددی که هولدن در آن درس می خواند شروع میشود و یک روز تصمیم می گیرد که از آنجا بگریزد، اما تصمیم میگیرد که قبل از رفتن به خانه و روبهرو شدن با والدینش به نیویورک سفر کند و مدتی را با ولخرجی کردن در آنجا به استراحت بپردازد. در نیویورک، مکانهای زیادی را میبیند که چندان هم برای سن او مناسب نیست.
«ناطور دشت»روایت بیگانگی نوجوانی است با دنیای پیرامونش. بیان شیرین راوی که گاهی لبخند به لب خواننده میآورد، سرگردانی و یاس متعلق به این جوان جستوجوگر را دلنشین میسازد. به طوری که با او همدل و همفکر میشوی. داستان، گرچه گاهی تلخ است اما به سادگی خصوصیات آدمهایی را بیان میکند که ظاهرا خوب و منطقی هستند اما در واقع به بیماری خودبینی و غرور کاذب کامل بودن مبتلا هستند؛ بدون آنکه خبر داشته باشند. ناطور دشت، حکایت جوانهای جستجوگری است که به دنبال مفهوم واقعی زندگی و زنده بودن میروند، گاهی موفق و گاهی ناموفق. در هر صورت، این افراد همرنگ جماعت نمیشوند حتی اگر برایشان گران تمام شود.
به طور خلاصه اين جست و جو گر نوجوان در هزارتوي كثيف دنياي مدرن پس از جنگ، چنان سرخورده و سردرگم ميشود كه چارهاي جز بازگشت نميبيند.
اين همان تصوير انسان سرگردان مدرن است كه حتي نميتواند يك روز از اين جهان فرار كند و در جست و جوي آن باشد كه وقتي زمستان ميشود، مرغابيهاي پارك كجا ميروند و ... و با وجودي كه به آگاهي رسيده است جامعه نيز خود درهاي است كه از نظر او بايد از آن ترسيد تا به آن پناه برد. اين همان ورطهاي است كه پيش روي همه ما ميتواند باشد.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ حول موضوع کتاب برگزار شد و چند جلد کتاب ناتور دشت به شرکت کنندگان اهدا شد.