نشست کتابخواني با محوريت کتاب تئوري انتخاب- در حوزه خلاقيت، ويژه مناطق محروم شهرستان اسفراين
به همت بنیاد نخبگان استان و با همکاری مجتمع آموزش عالی اسفراین، اردوی جهادی با محوریت معرفی کتاب تئوری انتخاب و نشست در حوزه ی کارآفرینی در منطقه محروم کلاته رضا از توابع شهرستان اسفراین، برگزار شد.
در این اردو که با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و دانش آموختگان برتر برگزار شد، برنامه های متنوعی از جمله نشست کتابخوانی با محوریت کتاب تئوری انتخاب برگزار شد. اهم مطالب گفته شده در این نشست به شرح ذیل است:
تمام رفتارهای انسانها بر اساس انتخابهای آنان به وجود میآید. در حقیقت هر انسانی با هر انتخابی که در زندگی میکند در تلاش است تا به ارضای یکی از این پنج نیاز اساسیاش بپردازد:
نیاز به بقا
نیاز به عشق و احساس تعلق
نیاز به قدرت (موفقیت و ارزشمندی)
نیاز به آزادی
نیاز به تفریح
تئوری انتخاب بر کنترلی که هر فرد بر احساسات و رفتار خود دارد، تاکید میکند. به این ترتیب میتوان به این نتیجه رسید که اگر ما به تئوری انتخاب معتقد باشیم، مسئولیت زندگی خود را به صورت تمام و کمال قبول میکنیم و این مسئولیت پذیری برایمان آزادی به همراه دارد. اما پیش از اینکه این مبحث را باز کنیم، لازم است تا نکاتی را مرور کنیم و به فهم مشترکی از آن برسیم:
چه چیزهایی ما را به پذیرفتن تئوری انتخاب ترغیب میکند؟
گذشته چگونه بر انتخاب امروز ما تاثیر میگذارد؟
رابطه میان تئوری انتخاب و ارتباط ما با دیگران چگونه است؟
ما چطور میتوانیم روابط سالمی بسازیم؟
در روانشناسی که بر اساس تئوری انتخاب پیش میرود، هفت عادت مراقبتی جایگزین عادات کشنده شدهاند. این عادات عبارتند از:
حمایت کردن، تشویق کردن، گوش دادن، پذیرش، اعتماد کردن، احترام گذاشتن، گفتگو برای حل اختلافات.
در تئوری انتخاب اصل مهمی وجود دارد و آن این است که ما تنها و تنها مسئول اعمال و رفتار خودمان هستیم. این اصل به ما میآموزد که ما نمیتوانیم مالک دیگران باشیم و آنان را کنترل کنیم.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
شایان ذکر است در این اردو تعدادی بسته های آموزشی نیز بین دانش آموزان توزیع شد.