نقش والدین در انتخاب مسیر صحیح زندگی دانشگاهی مستعدان برتر
در راستای آشنایی والدین دانش آموزان ممتاز بجنورد با نحوه انتخاب رشته و معیارهای صحیح آن، کارگاهی با عنوان نقش والدین در انتخاب مسیر صحیح زندگی دانشگاهی مستعدان برتر با همکاری دانشگاه بجنورد برگزار شد.
دکتر ملاحت امانی، دکترای روانشناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه بجنورد، به اهمیت نقش والدین در روند انتخاب رشته پرداخت و گفت:
امروزه شرایط با گذشته تفاوت بسیاری کرده است و دیگر خانوادهها فقط مسئول ایجاد شرایط رفاهی مناسب برای فرزندان خود نیستند، بلکه آنها باید در تمامی مراحل زندگی و انتخابهای فرزندان خود نقشی پررنگ و مؤثر داشته باشند. شاید از خانوادههای خود بسیار شنیدهایم که والدین آنها حتی مقطع تحصیلی فرزندانشان را نمیدانستند! امروزه با اهمیت یافتن تحصیلات دانشگاهی در هر شغل، وظایف خانوادهها نیز بیشتر است.
البته زمانی که سخن از حضور والدین داریم منظورمان حضوری آگاهانه است نه تحمیلی و اجباری، آنهم به سبب چشم و همچشمی یا تحقق رؤیاهای ازدسترفتهی خود!
بستر خانواده محل نقش گیری شخصیت و شکوفایی استعدادها و شکلگیری علایق انسانها است، و هیچ شخصی بهتر از والدین انسان از اخلاق و روحیات و تواناییهای فرزند خود آگاهی ندارد و این امر میتواند به خودآگاهی فرزندان کمک بسیاری کند. در اینجا بحث ما انتخاب رشته توسط والدین نیست، این خود فرد است که باید تصمیم نهایی را بگیرد. بحث ما اهمیت و نقش خانواده در کمک به فرزندانشان در این انتخاب مهم و سرنوشتساز است.
در شرایط فعلی، خانوادهها بیشتر روی رشتههایی تمرکز دارند که آینده و بازار کار و صدالبته درآمد خوبی عاید فرزندانشان کند. به عبارت بهتر سعی دارند فرزندانشان به سمت شغلهای دولتی سوق پیدا کنند که این امر موجب رشد فزایندهی رشتههایی شده است که بعد از مدتی با اشباع آنها مواجه گشتهایم.
در دهههای قبل که شغلهای مهندسی بهقولمعروف روی بورس بودند و درآمد بالایی داشتند، خانوادهها با تحمیل رشتههای مهندسی موجب سردرگمی فرزندانشان شدند درصورتیکه شاید فرزندانشان در این زمینه هیچ علاقه و استعدادی نداشتند.
با اشباع این رشتهها در حال حاضر رشتههای پزشکی جای رشتههای مهندسی را گرفتهاند که صدالبته با توجه به تعداد ظرفیتهای دانشگاهی رشتههای پزشکی حدود ۸۰ درصد دانشآموزان رشتههای تجربی حتی نمیتوانند وارد دانشگاه شوند و بهترین روزهای عمر خود را در حسرت دکتر شدن پشت کنکور میگذرانند، غافل از اینکه کمکم این رشتهها نیز دارند از رونق میافتند.
بهتر است قبل از تحمیل رشتههای خاص به فرزندان خود بیشتر روی تواناییها، مهارتها و علایق فرزندان خود دقت کنیم و بعد از این مرحله اطلاعات کافی در مورد شرایط ، بازار کار و آیندهی رشتههای مختلف اطلاعات درستی در اختیار فرزندان خود قرار دهیم تا شرایط را برای انتخاب درست آنها و موفقیت فرزندان آسانتر کنیم.
نظر دهید