بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/10/21 - 10:17
  • - تعداد بازدید: 242
  • - تعداد بازدیدکننده: 201
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارگاه آشنایی با سبک زندگی علمی- تحقیقاتی امیرکبیر

در راستای برگزاری کارگاه های آشنایی نخبگان و مستعدان برتر با مشاهیر و چهره های تاثیرگزار در تاریخ علمی کشور، کارگاه آشنایی با سبک زندگی علمی تحقیقاتی امیرکبیر با ارائه آقای دکتر محمدحسن بهنام فر، عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی اسفراین، برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/n-khorasan/amirkabirrr.png

در ابتدای جلسه دکتر بهنام فر، در مورد وضعیت جامعه ایران در قرن نوزدهم مورادی را عنوان کرد و شرایط جغرافیایی و استقرار در نقطه استراتژیک، ناهمواریها و شرایط محیطی و همچنین بحران آبی که ایران با آن مواجه بود را مورد بررسی قرار داد.


سپس به بررسی بحران درآمد دولت و مالیات پرداخته شد و خاطرنشان شد به غیر از تمام این مشکلات، ارتباطات و تعاملات سرزمینی، همچنین بحران امنیت و نیروی نظامی نیز دچار مشکل بودند. که تمام این موارد باعث نبردهایی بی سرانجام، شکستهای سیاسی و قراردادهای ننگین و از دست رفتن ایران می شد.


سپس به موضوع صدارت امیرکبیر و تغییراتی که توسط وی ایجاد شد پرداخته شد:


امیرکبیر، نخستین صدراعظم ایران در زمان ناصرالدین شاه قاجار طی 28 مهر 1227 خورشیدی تا 22 آبان 1230 خورشیدی بود. اصلاحات امیرکبیر اندکی پس از رسیدن وی به صدارت آغاز گشت و تا پایان صدارت کوتاه او دنبال شد. مدت صدارت امیرکبیر 39 ماه بود. او بنیان گذار دارالفنون بود که برای آموزش دانش و فناور یهای نو به فرمان او در تهران پایه گذاری شد. همچنین، انتشار روزنامه ؤقایع اتفاقیه از جمله کارهای وی به شمار می آید.


امیرکبیر، مشق و دروس ارتشیان و تسلیحات آن ها و برکشیدن صاحب منصبان بی طرف و نهادن شغل و سمت در مقابل افراد و حذف مشاغل بی فایده در نظام سازمانی را پایه گذاری کرد. رسم بخشیدن مناصب بی شغل را برانداخت و معیار ترفیع صاحب منصبان، شایستگی ایشان گشت. مهمات سازی در زمان امیرکبیر رشد کرد و توپ ریزی و باروت سازی تبریز دوباره رونق گرفت. در زمان امیرکبیر وضع لباس ارتش مرتب و منظم شد. به دستور وی لباس سربازان از پارچه ایرانی بود.


دکتر بهنام فر ادامه داد: امیرکبیر در موقعی به صدارت رسید که ساختار اداری و دیوانسالاری کهنه و پوسیده عصر ناصری جز غارتگری، رشوه، چاپلوسی، تملق، عدم شایسته سالاری و تجاوز به حقوق مردم نتیجه دیگری نداشت.


امیرکبیر، دستگاه وزارت امور خارجه را توسعه داد. تأسیس سفارت خانه های دائمی در لندن و س نپترزبورگ، ایجاد کنسولگری در بمبئی، عثمانی و قفقاز؛ تربیت کادر برای وزارت امور خارجه و تنظیم دفتر اسناد سیاسی از کارها اوست.


از سایر سیاستهای اقتصادی امیرکبیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:



  • ایجاد صنعت جدید توسط امیرکبیر

  • توسعه کشاورزی

  • اقتصاد ملی در برخورد با اقتصاد استعمار


در  پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 140366
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم