کارگاه آموزشی الفبای دانش بنیان شدن شرکت ها
در راستای برگزاری سلسله کارگاه های دانش افزایی و با هدف توانمندسازی نخبگان و مستعدان برتر، کارگاه آموزشی الفبای دانش بنیان شدن شرکت ها برگزار شد.
آقای مهندس احمدی، مدیر مرکز رشد مانه و سملقان، کارگاه را با تعریفی از شرکت دانش بنیان شروع کرد و گفت: شرکت ها و موسسات دانش بنیان شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت, توسعه اقتصاد دانش محور, تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود.
سپس به معیارهای ارزیابی شرکتها و کالاها و خدمات دانش بنیان پرداخت و گفت:
کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری های بالا یا متوسط به بالا باشند به این معنا که دانش فنی طراحی و ساخت نمونه ی آزمایشگاهی یا دانش فنی فرآیند تولید محصول به دلیل پیچیدگی فنی:
1- به سختی قابل کپی برداری بوده و کسب آن از موانع اصلی ورود شرکتهای دیگر به بازار باشد.
2- نیازمند تحقیق و توسعه قابل توجه، توسط تیم فنی خبره برای کسب آن باشد.
3- منجر به ایجاد خواص یا کارکردهای پیچیدهای در محصول، شده باشد.
کالاهای ارایه شده، باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (با قابلیت بررسی فنی) ساخته شده باشند، همچنین خدمات، باید دارای اسناد فروش باشند.
در ادامه به انواع شرکت های دانش بنیان اشاره شد:
شرکتهای دانشبنیان موضوع این آییننامه شامل دسته¬های زیر میباشند:
الف- نوپا نوع 1
ب- نوپا نوع 2
ج- تولیدی نوع 1
د- تولیدی نوع 2
و سپس به توضیح در مورد هریک از موارد فوق پرداخت. وی همچنین توضیحات کاملی در مورد آئین نامه ارزیابی شرکت ها ارائه داد و شرکت کنندگان با مزایا و حمایت هایی که از شرکت های دانش بنیان می شود، آشنا شدند.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
نظر دهید