کارگاه خانواده متعالی در اندیشه اسلامی
در راستای ترویج فرهنگ اسلامی و سبک زندگی اسلامی میان نخبگان و مستعدان برتر، کارگاه الگوی جامع خانواده متعالی در اندیشه اسلامی با ارائه سرکار خانم دکتر معصومه شیردل، دکترای علوم قرآن و حدیث و مدرس دانشگاه، برگزار شد.
شیردل کارگاه را با کلام آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب آغاز کرد: «هدف انقلاب اسلامی، ایجاد تمدن نوین اسلامی است؛ این تمدن نوین دو بخش دارد: یک بخش، ابزاری است یک بخش دیگر، متنی و اصلی و اساسی است. بخش حقیقی، آن چیزهایی است که متن زندگی ما را تشکیل می دهد که همان سبک زندگی است ... این بخش حقیقی و اصلی تمدن است؛ مثل مسأله خانواده، سبک ازدواج، ... رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند و ...».
سپس وی ضمن اشاره به تعریف مفهوم خانواده از دیدگاه های مختلف از جمله سازمان ملل متحد، علوم اجتماعی و قانون اساسی، گفت: اسلام خانواده را گروهی می داند متشکل از دو رکن اصلی زن و مرد که در سایه رابطه ای مشروع و الهی در کنار یکدیگر قرار گرفته و بر اثر آن پیوند، دارای شخصیت اجتماعی، حقوقی، معنوی و مدنی شده اند.
در ادامه به جایگاه و اهمیت خانواده در اسلام پرداخته شد:
اسلام برای خانواده قداست و منزلت خاصی قایل شده است، چنانکه به عنوان یک مکتب انسان ساز، بیشترین عنایت را به تکریم، تنزیه و تعالی خانواده دارد و این نهاد مقدس را کانون تربیت و مهد مودّت و رحمت می شمرد و سعادت و شقاوت جامعه انسانی را منوط به صلاح و فساد این بنا می داند و هدف از تشکیل خانواده را تأمین نیازهای مادی، عاطفی و معنوی انسان ازجمله دستیابی به سکون و آرامش برمی شمارد. سپس ابعاد کلی مدل خانواده متعالی در اندیشه اسلامی را موارد زیر برشمرد: تشکیل خانواده، تعالی خانواده، تحکیم خانواده
و سپس اهمیت تشکیل خانواده در اسلام را اینگونه مطرح کرد: اسلام نه تنها ازدواج را پیوندی مبارک و مقدس می شمارد، بلکه هر نوع واسطه گری برای تشکیل خانواده یا استواری روابط خانوادگی را درخور ستایش و مستحق پاداش دانسته است. البته در مقابل، تلاش برای تضعیف یا انحلال نهاد خانواده را گناهی عظیم و نابخشودنی به شمار آورده است. و سپس به تفضیل در مورد عوامل تحکیم خانواده در اسلام پرداخته شد.
در پایان نیز راهکارهای تعالی خانواده در اسلام مورد بحث و بررسی قرار گرفت.