کارگاه نقش مردان در پرورش نسل نخبه و کارآفرین
در راستای اجرای برنامه های توانمندسازی و پرورش نسل نخبه کارگاهی با عنوان نقش مردان در پرورش نسل نخبه و کارآفرین با تدریس جناب آقای پوربرات، برنده تسهیلات شهید رهنمون بنیاد ملی نخبگان، برگزار شد.
مهمترین موارد ذکر شده در دوره به شرح زیر است:
کارگاه با ذکر این سوال آغاز شد:
«تا آن اندازه که در فکر کفش پاهای فرزندانمان هستیم در فکر پرورش ذهن آن ها نیستیم. ما برای خریدن یک جفت کفش حداقل به پنج یا شش مغازه سر می زنیم تا از نظر رنگ، مرغوبیت، جنس، اندازه، مدل، قیمت و .. مناسب باشد ولی برای پرورش مغز و اندیشه آن ها چه کار کرده ایم؟»
پوربرات ادامه داد: خاطرم می آید یکی از دوستانم همیشه می گفت پدر و مادر من از زمانی که یادم می آید دوست داشتند من معلم یا کارمند بانک بشوم چرا که در سیستم دولتی می رفتم و در آن صورت خیالشان راحت بود که شغلم تأمین است در صورتی که من هیچ وقت این کارها را دوست نداشتم و در نهایت هم به شغلی مشغول شدم که اداری بود اما همیشه از آن بیزار بودم!
همه ما شاید در این عصر زیاد شنیده باشیم که کشورهایی موفق و ثروتمند محسوب می شوند که دیگر وابسته به منابع طبیعی نیستند و بر مدیریت انسانی و توسعه و قابلیت های مدیریتی و کارآفرینی شان متکی شده اند و حرکت رو به جلو دارند چرا که تنها از این طریق می توان رشد و توسعه کشور را هدایت و مدیریت کرد.
به همین دلیل کارآفرینی و کارآفرینان در روند مدیریتی و خوداشتغالی در کشور نقش اساسی را در اقتصاد ایفا می کنند. ترویج کارآفرینی نیاز به بسترسازی مناسب از دوران کودکی دارد جوامعی که در این راستا گام برداشته اند، نسل های آتی شان تحصیل کرده های کارآفرین تربیت شدند.
والدین با فرزندانی روبه رو هستند که هر کدام از آن ها علایق و خواسته های متتنوعی دارند و از ویژگی منحصر به فردی برخوردارند. یکی از این تفاوت های فردی مربوط به جنسیت فرزندان است. به نظر شما آیا می توانیم رفتارهای یکسانی را با فرزندان دختر و پسر خود داشته باشیم؟ مطمئنا خیر. دختر دارای روحیاتی خاص است و از روح کاملا لطیف و ظریفی برخوردار است حال آنکه پسر بچه این گونه نیستند و کمتر عاطفی بوده و رفتارهای مردانه ای از خود نشان می دهند .
موجودی که در محیطی امن به لحاظ عاطفی و روانی رشد یابد می تواند به خود و جامعه اش معتمد باشد چنین فردی می تواند خطایش را پذیرفته، انتقادپذیر نیز باشد و هرگز نگران این مسأله نیست که اگر قبول کنیم اشتباه کردم، بایستی معذرت بخواهم و غرورم لطمه می خورد.
وی ادامه داد میزان اراده از خواص فطری انسان نیست . انسان اراده را نه با ارث به دست می آورد و نه با اراده ضعیف و یا قوی به دنیا می آید، بلکه اراده نیز همانند بسیاری از صفات در جریان فعالیت انسانی شکل می گیرد و شرایط زندگی سهم عظیمی در تکامل اراده دارد. یک اراده پخته و رسیده یک خاصیت ترکیبی است که تحت تأثیر جهان بینی و پایه های اخلاقی انسان ، تمایلات او ، شایستگی های او ، به دنبال هدف رفتن های او و… شکل می گیرد و تکامل می یابد. طبیعی است که درباره اراده کودک خردسال نمی توان آن مفهوم اراده بارور رسیده را که مربوط به انسان بالغ است تطبیق داد. ولی در مسیر شکل گیری آن نقش پدر چیزیست ک نمیتوان آن را انکار کرد.
گفتگوی مداوم پدر در جمع خانواده و انجام بازی با کودک باعث خلاقیت ذهن فرزندان می شود. از سوی دیگر حضور کودک در اجتماع با پدر خود از جمله مواردی است که میتواند به کارآفرین شدن فرزندان کمک شایانی بکند.
انجام بازی های خلاق و البته به صورت گروهی پایه های تربیت یک کودک کارآفرین را شکل میدهد.
شایان ذکر است پس از برگزاری این کارگاه در محیطی دوستانه، رئیس بنیاد نخبگان استاد میزبان آقایان مدعو بودند. در این دیدار شرکت کنندگان به بیان مشکلات و خواسته های خود پرداخته و رئیس بنیاد نخبگان نیز آمادگی خود را همکاری بیش از پیش با مستعدان برتر اعلام کردند.
در پایان نیز مراسم تقدیر از حضار در جلسه صورت گرفت.